Se încarcă

Importanța schimbării anvelopelor

Odată cu trecerea iernii, fiecare posesor de automobil se confruntă cu problema schimbării anvelopelor autovehiculului. Deși pare o operație relativ simplă, există multe aspecte care pot fi desconsiderate. Există o serie de reugli pentru ca această operație să nu fie extrem de costisitoare, și pentru a evita eventualele probleme ale automobilului.

Una dintre cele mai importante aspecte în evitarea unor costuri auxiliare este longevitatea anvelopelor. Deși majoritatea posesorilor de autovehicule consideră schimbul „la timp”, în funcție de sezon, al anvelopelor ca fiind unicul factor decizional în prelungirea „vieții” anvelopelor, experții sunt de altă parere. În continuare vă prezentăm o listă cu cele mai bune sfaturi în schimbarea anvelopelor.

  1. Operația de montarea anvelopele trebuie să se facă în mod corect din punctul de vedere al direcției de rulare.Operația de montare a anvelopelor, trebuie să se respecte indicațiile referitoare la direcția corectă de rulare și la exteriorul anvelopei. Acest lucru este deosebit de important din mai multe cauze. În primul rând, doar montarea corectă asigură o expulzare corectă a apei din interiorul anvelopei. Dacă acest proces nu este îndeplinit corespunzător, riscul de acvaplanare la întâlnirea unei suprafețe de apă crește considerabil. Pe de altă parte, o anvelopă udă crește suprafața de frânare. În același timp, un set de anvelope ude nu asigură o tracțiune adecvată a autovehiculului.
  2. Operația de montare a anvelopelor trebuie să fie efectuată întotdeauna pe jante curate. Înainte de montajul anvelopei, janta trebuie curățată pe suprafața de contact și tratată cu o substanță de ungere. Neglijarea acestei operații poate introduce resturi pe suprafața jantei, resturi care intră in contact cu suprafața anvelopei. În timp, aceste resturi pot produce daune considerabile anvelopei, daune care pot fi ireversibile. Tratarea cu o substanță de ungere facilitează de asemenea montajul anvelopei pe janta și întărește legătura dintre acestea.
  3. Operația de montare a anvelopelor trebuie să cuprindă întotdeauna și operația de înlocuire a valvelor. Adesea, valvele sunt ignorate în procesul de schimbare a anvelopelor. Aceasta constituie un risc similar pentru deflația anvelopelor precum în cazul înțepăturilor directe. În cazul valvelor metalice (frecvent utilizate cu jante de aluminiu), se recomandă înlocuirea cartușului valvei.
  4. Operația de montare a anvelopelor trebuie să înceapă cu îndepărtarea corectă a roților și să se termine cu plasarea corectă a roților. Sistemul format din anvelopă și jantă (roata) este supusă unor forțe considerabile în timpul rulării. Dacă jantele nu sunt strânse destul, roțile se pot desprinde în timpul rulării și pot cauza accidente. Pe de altă parte, daca jantele sunt strânse excesiv, se poate produce lipirea termică a piulițelor de fixare, iar demontarea roților poate deveni imposibilă la nevoie. Pentru fixarea roților este necesară o cheie de forță și folosirea unui tabel pentru a obține valorile de cuplu necesare.
  5. Operația de montare a anvelopelor trebuie să conțină procesul de echilibrare a sistemului format din anvelopă și jantă. Această operație face parte din setul de operații pe care unii conducători auto le consideră opționale. Din punctul nostru de vedere, această operație trebuie să fie obligatorie. Un sistem format din anvelopă și jantă neechilibrate produc vibrații care sunt transmise mai departe în sistemul de direcție și pe lângă uzura cauzată sistemului de direcție și pieselor auxiliare, provoacă o senzație neplăcută conducătorului auto. Ca efect secundar, anvelopele vor fi uzate neuniform din această cauză.
  6. Operația de montare a anvelopelor trebuie să conțină procesul de setare a geometriei sistemului de rulare al autovehicului. Personalul implicat în procesul de schimbare a anvelopelor trebuie să recomande conducătorilor auto verificarea geometriei sistemului de rulare al autovehiculului. Nu este absolut necesară schimbarea setării geometriei sistemului de rulare, însă verificarea este absolut necesară. O setare necorespunzătoare a geometriei sistemului de rulare poate produce un comportament imprevizibil pe șosea, iar ca efect secundar, uzarea neuniformă a anvelopelor.
  7. Operația de montare a anvelopelor trebuie să conțină procesul de recalibrare a sistemului TPMS. Dacă autovehiculul este echipat cu senzorii de presiune a pneurilor – sistemul TPMS, fiecare înlocuire a anvelopelor trebuie însoțită de resetarea și calibrarea sistemului. Această operație trebuie să fie întreprinsă deoarece în caz contrar, o defecțiune la nivelul anvelopelor nu va putea fi vizibilă la nivelul conducătorului auto.
  8. Ca operație finală, presiunea corectă în anvelope trebuie asigurată. Schimbarea corectă a anvelopelor se face de asemenea ținând co stabilirea unui nivel adecvat al presiunii în anvelope. Conducătorul auto este, de asemenea, responsabil să acorde atenție nivelului optim al presiunii pe toată durata de viață a anvelopei. Anvelopele cu presiune prea joasă au o rezistență mai mare la rulare, ceea ce duce la un consum mai mare de carburant. Presiunea prea mare determină uzarea rapidă a benzii de rulare, ceea ce reduce durata de viață a anvelopei.

După cum puteți observa, operația de schimbare a anvelopelor este una complexă, și trebuie realizată de personal profesionist, în locații și condiții de execuție corespunzătoare.

La Rent a car Cluj anvelopele sunt o preocupare constantă. Deoarece suntem conștienți de importanța anvelopelor, iar siguranța clienților noștrii este prioritară, asigurăm în permanență cele mai bune anvelope pentru toate autovehiculele din flota noastră.

Comentarii (Niciun comentariu)

Comentarii (0):

Postează comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *